Solnedgangen farver Lemairekanalen på vest­siden af Den Antarktiske Halvø rød. Kystisen på Antarktis er ved at gå i opløsning, efterhånden som havet­­­ og luften bliver varmere.

NYT BLAD Krisen på isen

I 2015-2016 bræk­kede et 580 km2 stort stykke af Pine Island Isshelf og flød væk i Amundsenhavet, hvor havtemperaturen er steget mere end en halv grad de seneste­­­ årtier, og isen smelter og kælver fire gange hurtigere end før.

27. juli 2017

Det kan du læse om i blad nr. 7/2017:

Krisen på isen

Forskerne forsøger at kortlægge kontinentets nedsmeltning. Hvor lang tid har vi til at rette op, før vi står med en global krise?

Skønhed under isen

Det gør fysisk ondt at tage fotos, som dem, du får at se i denne artikel. Vi giver et sjældent indblik i den overraskende verden under isen.

Rejsebrev: Det sydkinesiske hav

Overfiskning og en strid om retten til havet har fået fiskebestandene til at styrtdykke og kan få verdensomspændende konsekvenser.

Skotlands heder

Højlandets ikoniske hedelandskab er indhyllet i en ophedet debat om overklassens traditionelle ejendomsret og hedernes fremtid.

    

Sådan får du fat i bladet

Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr.

Vi har også altid gode tilbud på et kortere eller længere abonnement, så du i ro og mag kan prøve, om magasinet er noget for dig.

F.eks. får du lige nu tre numre og en drone med loopfunktion og tre hastigheder for 99,50 kr. Du sparer 627,35 kr.

Bestil her

Måske er du interesseret i ...

Læs også