I 2011 fremførte NASA en ikke-bindende anmodning om, at intet fartøj ville lande inden for en 2 km-zone omkring de seks Apollo-landingssteder. Organisationen ejer stadig køretøjerne og de andre genstande, men rumloven giver den ikke ret til at beskytte ikoniske fodaftryk som for eksempel dem, der blev sat af den sidste mand på Månen, Gene Cernan (til højre), som i 1972 sagde: “Om Gud vil … vender vi tilbage, med fred og håb for hele menneskeheden.”

NYT BLAD Kapløb om månen

Nutidens månekapløb – delvist ansporet af Googles Lunar XPrize – omfatter private foretagender fra mange lande. Vinderen skal lande et rumfartøj på Månen, bevæge det 500 m og sende højtopløselige fotos og video til Jorden.

22. august 2017

Det kan du læse om i blad nr. 8/2017:

Kapløb om måneden

Der er 20 millioner dollar på spil. Konkurrencen om at blive det første private foretagende, som lander et fartøj på Månen, er benhård. Hvilket hold bliver vinderen af Googles LunarXPrize?

Måneminder

Kan vi bevare de første Apollo­-landings­steder som folkeminder for eftertiden?

Massakren i Mexico

For første gang fortæller øjenvidner historien­ om et narko­kartels­­­ dødbringende angreb på en mexicansk by – og USA's medansvar for de begivenher, der udløste det.

Skovens konge

 De senere år har vi fået meget ny viden om orangutanger, som kan hjælpe os med at beskytte vores truede slægtning. Samtidig har vi også lært mere om vores egen art.

Himmelsk honning

Kun én mand må hente den dyrbare, euforiserende honning fra en flok vrede giganthonning­bier i svimlende højder.    

  

Sådan får du fat i bladet

Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr.

Vi har også altid gode tilbud på et kortere eller længere abonnement, så du i ro og mag kan prøve, om magasinet er noget for dig.

F.eks. får du lige nu tre numre og en drone med loopfunktion og tre hastigheder for 99,50 kr. Du sparer 627,35 kr.

Bestil her

Måske er du interesseret i ...

Læs også