Nyt blad: Jomfru Maria – stadig leveringsdygtig i mirakler

Kulten omkring jomfru Maria er enorm. Pilgrimme beretter til stadighed om åbenbaringer, spontane helbredelser og andre mirakler. Mød flere af de mennesker, der har mærket jomfruens helbredende kraft på egen krop, i National Geographic nr. 12/2015.

14. december 2015 af Gitte Hou Olsen

Mirakuløst helbredt for kræft

Arthur Boyle er fra Boston i USA, 59 år og far til 13 børn. Første gang han kom til den lille romerskkatolske kirke i Medjugorje i Bosnien-Hercegovina var i 2000. Han havde uhelbredelig kræft og få måneder tilbage at leve i.

Han mærkede straks en lindring, da han første aften skriftede i kirken. Hjemme i Boston en uge senere viste en CT-scanning, at hans kræftsvulster var skrumpet ind til næsten ingenting.

Jomfru Maria: Verdens mest tilbedte kvinde

Jomfru Maria er den kvinde i verden, der er genstand for størst tilbedelse. Både muslimer og kristne anser hende for at være den helligste af alle kvinder, og hendes evne til at udføre mirakler har skabt en enorm religiøs turisme og gjort hendes helligdomme til deciderede mirakelfabrkker

Ikke alle mirakler er mirakler

Og det med miraklerne er en alvorlig sag. Den romerskkatolske kirke har strenge procedurer for at undersøge mirakler og tage stilling til, om de kan dømmes troværdige og få kirkens støtte.

For at få mirakel-stemplet skal en åbenbaring med stor sikkerhed anses for at være mirakuløs og i overensstemmelse med kirkens doktriner, ligesom den skal have en positiv indvirkning.

Ikke alle oplevede mirakler når gennem kirkens nåleøje. For eksempel er kun 69 af de 7000 mirakuløse helbredelser, der angiveligt har fundet sted i Lourdes i Frankrig, blevet officielt anerkendt.

Mirakler holder liv i kulten

For Arthur Boyle er det dog fuldstændig ligegyldigt. Han er ikke i tvivl. Det var jomfru Maria, der gik i forbøn for ham og helbredte ham for kræft. Og det er historier som hans, der medvirker til at jomfru Maria beholder sin kultstatus og forbliver en af verdens mest magtfulde og mest tilbedte kvinder.

Læs hele artiklen om jomfru Marias overnaturlige evner og om den kult, der til stadighed omgiver hendes sin person, i National Geographic nr. 12/2015. BLADET ER PÅ GADEN NU.

Hvad kan jeg ellers læse om i National Geographic nr. 12/2015?

  • SMAGSSANSEN: Hvis du tror, den sidder på tungen, kan du godt tro om.

  • KAMÆLEONER: De skifter farve, men du vil blive overrasket over hvorfor.

  • NEW YORK: Så høje er skyskraberne! Få alle fakta om New Yorks skyline, og tag på arkitektonisk vandring gennem byen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også