Bevæbnet med spyd og sværd kæmper deltagere ved genopførelsen af et slag mellem vikinger og slavere under en festival i Wolin i Polen. Foto: David Guttenfelder

NYT BLAD Fra bonde til viking

Hvordan blev middelalderens skandinaviske bønder forvandlet til barske vikingekrigere?

22. marts 2017

Det kan du læse om i blad nr. 3/2017:

Fra middelalderbonde til viking

Turbulens og oprustning kendetegnede århundrederne op til vikingetidens begyndelse, og en naturkatastrofe førte formentlig til langvarig kulde og død og ødelæggelse. Ny forskning tegner et nyt og mere komplekst billede af vikingernes opståen.

Huleudforskning i Usbekistan

Et af verdens dybeste underjordiske hulesystemer hedder Dark Star og ligger i Usbekistan. Hulens dybeste udforskede punkt ligger 900 m under Jordens overflade. Følg med en nybegynder i huleudforskning ned i det ukendte, bælgravende mørke.

Bavian-selfie

Topbavianen er en af verdens 25 mest truede primater, men da en af dem stjal et kamera fra en turist og tog en selfie, gik billedet og interessen for arten viralt. Det kan blive dens redning.

Træet: vidne og sjælesørger

Træer giver os læ og trøst, griber ind i vores kultur og bidrager med unik historisk vidnesbyrd. I en smukt illustreret artikel drager vi rundt i verden og udforsker træets rolle for os mennesker.


Sådan får du fat i bladet

Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr.

Vi har også altid gode tilbud på et kortere eller længere abonnement, så du i ro og mag kan prøve, om magasinet er noget for dig.

F.eks. får du lige nu tre numre og en drone med loopfunktion og tre hastigheder for 99,50 kr. Du sparer 627,35 kr.

Bestil her

Måske er du interesseret i ...

Læs også