Uden for en chicha-café i Lamay, Peru, i Inkarigets hellige dal, drikker Lucio Chávez Díaz et glas chicha frutillada, en majsøl, der er krydret med jordbær. Ren øl, vin og spiritus, som vi kender i dag, er en historisk undtagelse. Alkoholiske drikke er blevet blandet med alt muligt lige fra fyrrenåle til harpiks og honning. Oldtidens græske krigere rev endda gedeost ned i deres øl.

NYT BLAD Alkohol: kulturens drivkraft

Ser man nærmere på de store forandringer i menneskehedens historie, finder man flere steder en sandsynlig forbindelse til alkohol.

1. marts 2017 af Gitte Hou Olsen

Det kan du læse om i blad nr. 2/2017

Alkohol som motor for menneskets udvikling
Alkohol påvirker ikke bare sindet hos den, der drikker det. Det har formodentlig været en vigtig drivkraft for menneskeheden og sat skub i udviklingen af kunst, sprog og religion.

Sådan redder vi havene
Fredning af strategisk vigtige havområder har vist overraskende gode resultater – selv for koralrevene.

På snorkeltur med Obama
Barack Obama har fredet mere hav end nogen anden amerikansk præsident. Tag med den tidligere præsident på snorkeltur i Stillehavet.

Livet som enke
I nogle kulturer bliver hustruen betragtet som socialt død, når manden dør. Hun mister alt – også sine børn. Men ikke alle finder sig i den behandling.

De vildeste katte
Se en fantastisk billedreportage af verdens mere ukendte – og ekstremt nuttede – kattearter.

Sådan får du fat i bladet
Køb det i kiosker landet over til 73,95 kr.

Bestil et abonnement. Lige nu får du tre numre og en radiostyret “rock crawler”-bil for bare 149,40 kr. Du sparer 571,35 kr.

Bestil Her


Måske er du interesseret i ...

Læs også