Tag på foto-ekspedition til Bhutan - Tordendragens rige

Oplev Bhutan på foto-workshop med de prisbelønnede National Geographic-fotografer Sisse Brimberg og Cotton Coulson.

Bhutan er et af de sidste kongeriger i Asien. Landet er omkranset af Himalayas hvide tinder og dybe, frodige dale. Landet kaldes lokalt­ Druk Yul eller Tordendragens Land – opkaldt efter den nordøstenvind, som blæser frisk ned gennem bjergpassene.

Befolk­ningen­ er buddhister og dyrker deres religion uden frygt og indblanding. Bhutan, som har været et lukket kongedømme i mange år, har bevaret dets rige kultur og smukke historiske templer og kongepaladser.

Foto-workshop

Danske Sisse Brimberg og hendes amerikanske mand Cotton Coulson er blandt National Geo­graphics­ mest markante og pris­­beløn­nede fotografer.

For første gang nogen­sinde­ deltager de på to eksklusive nordiske fotolæserrejser. Undervejs på begge rejser vil Sisse­ og Cotton guide og undervise­ i at fotografere Bhutan­s­­ mange an­sig­ter­. Sisse og Cotton taler­ de nordiske­ sprog samt engelsk.

Sisse Brimberg og Cotton Coulson.

Rejseprogram

Dag 1: København-Delhi. Vi mødes­ i Københavns lufthavn og flyver sammen til Delhi.

Dag 2: Delhi-Paro (Højde 2250 m). Vi flyver til den smukke Paro-dal i Bhutan og indkvarteres på hotellet. Vi tager en rolig dag, hvor vi går tur i Paro by og ser og fotograferer byens imponerende dzong.

Dag 3: Paro (Højde 2250 m). Generel­ introduktion til Bhutan og små ture rundt i byen og omegnen til gode fotomotiver. Der vil være god tid også på egen hånd til fotografering. Fælles middag om aftenen og foredrag af Sisse og Cotton: Et liv med National Geographic.

Dag 4: Paro-Thimphu (Højde 2350 m). Vi kører til hovedstaden Thimphu – velkommen til det moderne Bhutan. Her ser man tydeligt, hvordan tradition og modernitet mødes. Thimphu er en fascinerende og anderledes hovedstad. Her er kun lave bygninger, begrænset trafik og ingen trafiklys. Vi indkvarterer os på vores hotel og tilbringer resten­ af dagen i Thimphu. Efter aftensmaden­ bruger vi et par timer på at tale om dagens fotografering.

Dag 5: Thimphu-Punakha (Højde 1350 m). Vi kører i bus gennem den frodige dal, hvorfra vi i godt vejr kan se de over 7000 m høje Hima­laya­bjerge – naturligvis med fotostop undervejs. I Punakha besøger vi en af landets mest imponerende dzonger, Punakha Dzong, fra 1600-tallet, og vi skal opleve Bhutans længste hængebro til fods (100 m). Om aftenen mødes vi til Sisse og Cottons underholdende foredrag og mini-workshop om at fotografere som National Geographic-fotograf.

Dag 6: Punakha-Trongsa. Vi kører­ tidligt mod det centrale Bhutan med fotostop undervejs gennem et bjergtagende landskab. Bl.a. skal vi se det imponerende kloster Trongsa Dzong, der ligger som limet til bjergvæggen. Det var engang kongebolig og regnes for det smukkeste og vigtigste kloster i Bhutan.

Dag 7: Trongsa-Paro. En lang rejsedag­ med mange fotostop og privatundervisning af Sisse og Cotton. Vi ankommer om eftermiddagen til Paro.

Dag 8: Paro. Efter morgenmaden kører vi op til Ramthangkha (10 km fra Paro). Herfra skal vi (langsomt) gå op til 3100 meters højde og det berømte kloster Taktsang. Klosteret ligger på en klippeafsats med udsigt over Paro-dalen. Vi er atter tilbage i Paro ud på eftermiddagen.

Dag 9: Delhi. Vi forlader Bhutan og flyver tilbage til Delhi. Indkvartering på hotel og afslutningsmiddag.

Dag 10: København. Hjemrejse med ankomst til København om eftermiddagen­.

Rejsefakta

Afrejse: 1.-10. november 2012.

Pris pr. person:
34.995 kr. ved indkvartering i delt dobbeltværelse

• Tillæg for enkeltværelse: 2500 kr.
• NB! 5 enkeltværelser til­bydes til dobbeltværelsepris efter først til mølle-princippet.

Inkluderet i prisen:

• Fly fra København til Paro t/r
• Al transport i Bhutan
• Alle hoteller inkl. hel­pension, ekskl. drikkevarer. Hoteller­ er 3- eller 4-stjernede og godkendt af det bhutan­ske turistråd
• Engelske, dan­ske og lokale guider
• Sisse Brimberg og Cotton Coulson er med på hele rejsen
• National­ Geographic foto-workshop­ on location­ med maks. 16 deltagere
• Alle billetter til seværdigheder.

Ikke inkluderet i prisen:

• Ekstra bagage
• Personlig rejseforsikring
• Afbestillingsforsikring
• Forplejning ud over den nævnte
• Visum til Indien og Bhutan
• Lokal turistskat til Bhutan (850 kr. pr. person)
• Personlige udgifter og drikkepenge
• Deltagere må påregne ca. 1000 kr. ekstra for evt. tilslutningsfly til København

Bestilling:

Horisont Rejser, tlf. 70 20 27 79 (kl. 9-16) eller info@horisontrejser.dk senest den 1. september 2012.

Læs mere om

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications