Spar på vandet – spis fisk og grønt

Hvis du bekymrer dig for vandbestanden, burde du overveje at blive vegetar. Kød kræver nemlig langt mere vand at producere end plantefødevarer.

8. november 2012

Mange steder kæmper bønder for at få nok vand til deres afgrøder.

Madvarer som oksekød – der bliver mere efterspurgt, når velstanden stiger – kræver mere vand at producere end fisk og planter.

Vandspareteknikker som drypvanding og reduceret jordbearbejdning hjælper os lidt ad vejen, men vi skal i det hele taget til at vænne os til, at vand er en knap ressource.

Vandforbrug i liter pr. produceret kalorie

Rodfrugt - 0,5 Korn - 0,5 Bælgfrugt - 1,3 Grøntsag - 1,5 Mælk - 1,9 Frugt - 2,2 Svinekød - 2,3 Æg - 2,4 Kylling - 3,2 Fåre-/Gedekød - 4,5 Oksekød - 10,8

Vandforbrug

Animalske produkter kræver meget vand til foder, drikkevand og vedligehold.

Måske er du interesseret i ...

Læs også