Marianergraven

 • Trieste før dykket ved Marianergraven.

  De første på klodens bund

  07.10.2013.

  I 1960 kravlede den schweiziske dybhavsforsker Jacques Piccard og den amerikanske søofficer Don Walsh ned i det specialfremstillede og kuglerunde dykkerfartøj Trieste. De nåede bunden af marianergraven efter næsten fem timer.

 • James Cameron giver to tomler opad efter sit vellykkede solodyk til Marianergraven, det dybeste punkt i havet.

  Aprilsnar!

  01.04.2012.

  Den erfarne filminstruktør kan bruge sit historiske dyk til bunden af Marianergraven som forstudie til kommende spillefilm.

 • James Cameron giver to tomler opad efter sit vellykkede solodyk til Marianergraven, det dybeste punkt i havet.

  James Cameron gennemfører rekorddyk

  26.03.2012.

  Filmskaber og forsker James Cameron er nu det første menneske, der på egen hånd har nået Jordens dybeste punkt, og den eneste, der har udforsket det nærmere.

 • Miniubåden Deepsea Challenger, der er konstrueret af forsker og filmskaber James Cameron og hans tekniske mandskab med henblik på at dykke ned til bunden af Marianergraven, bliver hejst ombord efter en prøvetur ud for Australiens kyst.

  Titanic-instruktør vil dykke 11,2 km ned

  08.03.2012.

  Filmskaber og NG-forsker James Cameron vil de kommende uger forsøge at nå ned til verdens dybeste punkt, Marianergraven, næsten 11,2 km under havets overflade.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artikler
 • Ugens galleri

NYT BLAD Uskyldigt dømt?

Retsmedicinske beviser som fingeraftryk og hårstrå er ikke så pålidelige, som vi har troet. Hvor mange kan være dømt på fejlagtige beviser?

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.


Copyright © 2009 Bonnier Publications