Fotoreportage: Fra burhøns til kælehøns

Hvad siger du til en kælehøne? Det er et pudsigt syn, men de repræsenterer også et alvorligt emne.

I Kent i England poserer en adopteret høne iført en hjemmestrikket sweater. Den har mistet næsten alle fjer efter et liv som burhøne, og det kan tage måneder, før de er vokset ud igen.
Ed Thompson
I Kent i England poserer en adopteret høne iført en hjemmestrikket sweater. Den har mistet næsten alle fjer efter et liv som burhøne, og det kan tage måneder, før de er vokset ud igen.

I industrilandbrug i Storbritannien anses halvandet år gamle burhøns som udtjente til trods for, at de endnu kan leve adskillige år og give mange æg. Fotografierne her viser, hvordan folk har åbnet deres hjerter og deres hjem for disse dyr.

Jeg har altid været draget mod skæve emner og mennesker. Så da jeg hørte om de adopterede høns, kunne jeg se for mig en god visuel historie om en spøjs, men vigtig sag. Og i modsætning til visse dyrerettighedsaktivister, så er de burhønse-adoptanter, jeg mødte i London og det sydlige England, åbne over for landbrugene og arbejder sammen med dem for at adoptere hønsene og ændre systemet.

Næste år bliver de konventionelle bure til burhøns forbudt i EU. Nogle af Englands 11,1 millioner høns kommer til at flytte til større bure. Mange vil blive nødt til at få helt nye hjem. Jeg håber, at fotografiernes humor og menneskelighed vil øge fokus på situationen.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Nyt nummer: Vikinger

Læs om Harald Blåtand, astrofysikernes usynlige verden og Floridas kamp mod stigning af verdenshavene.

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er sort/hvid.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications