Billeder i sne og kulde

Når du tager vinterbilleder, skal du være opmærksom på, at sne og is ofte snyder kameraets lysmåler med det resultat, at dine billeder risikerer at blive undereksponerede.

Colourbox

For at undgå undereksponerede billeder kan du slå over på et særligt “sneprogram” i dit kamera eller bruge en såkaldt “eksponeringskompensation”, som du sætter til omkring +1. Den funktion gemmer sig bag den knap på dit kamera med et plus/minus-tegn på. Og så er der tre andre tip, du skal være opmærksom på, når du fotograferer i sne og kulde.

1. Undgå flash, når du tager billeder af snefald, for flashen vil fokusere på de nærmeste snefnug og lade alt andet forblive i mørke.

2. Hold kameraets batterier varme, eventuelt inden for jakken, så de ikke sætter ud.

3. Se efter forskellige detaljer, der viser, at det er koldt. Det kan være en fugl, der skutter sig i kulden, ånde, rim eller frost i skægget. Det er den slags små detaljer, der giver en bedre historie­fortælling i billedet.

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet.

Hvad ved vi om sorte huller?

Abonnement: Midt i vores galakse er der noget usynligt; noget umådeligt småt og tungt, som kan sluge hele stjerner råt. Hvad ved vi egentlig om sorte huller?

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz