Fotoreportage: Steve McCurry

Steve McCurry er i dag anerkendt som en af verdens dygtigste fotografer, der har vundet utallige ansete priser.

Mange af hans fotos er verdensberømte, ikke mindst billedet af den afghanske­ flygtningepige med de grønne øjne, som blev et National Geographic-ikon, efter at det blev bragt på forsiden i 1985.

Steve McCurrys karriere tog for alvor fart, da han forklædte sig i lokalt­ tøj og krydsede grænsen fra Pakistan ind i det oprørs-kontrollerede Afghanistan lige før den russiske invasion i 1979. Han slap ud med ruller af film syet ind i sit tøj. Billederne var nogle af de første, der portrætterede konflikten i Afghanistan, og de blev vist i medier overalt.

Siden har han dækket mange af verdens brændpunkter, hvor han især fokuserer på de menneskelige konsekvenser af krig. I sit arbej­de­ må han ofte overvinde sproglige og kulturelle barrierer for at indfange sine historier.

“De fleste af mine billeder er grundfæstet i mennesker,” siger­ han.

“Jeg ser efter det ubevogtede øjeblik, når sjælens essens titter frem, når erfaring står tegnet i en persons ansigt­. Jeg forsøger at formidle, hvordan det er at være den person, en person fanget i et større landskab, som man kunne kalde den menneskelige tilstand.”

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

Nyt blad på gaden: Elfenben

National Geographics nye efterforskningsenhed, SIU, tager til Afrika for infiltrere kriminelle elfenbenssmuglere med falske stødtænder, GPS og sporingsudstyr.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications