Fotoreportage: Finlands vilde BZere

Da menneskene flyttede ud af deres hjem, gav de forladte huse husly til nogle helt nye beboere.

Kai Fagerström

Det var den trøstesløse stemning, der fik 48-årige Kai Fagerström til at kigge nærmere på nogle faldefærdige rønner nær familiens sommerhus i Suomusjärvi i en afsides del af Finland.

Da amatørfotografen kiggede ind ad de knuste ruder og dørsprækkerne, lagde han mærke til små dyrespor: Mus, grævlinger og andre vilde gæster havde gjort sig livet behageligt, efter at beboerne var døde eller flyttet.

"Når jeg træder ind i disse huse, er det som at gå tilbage i tiden – fortiden hæn­ger i krogene," siger Kai Fagerström, der er boligadministrator i hjembyen Salo.

"Men der er trøst at hente i tanken om, at naturen kræver de steder tilbage, menneskene har lånt."

Kender du til vilde dyr, der lever i menneskeskabte omgivelser, hvor de ikke normalt hører hjemme? Så vil vi gerne se det. Deltag i fotokonkurrencen her.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er Aften- og nattebilleder.

Nyt blad: Roms gale kejser

Abonnement: I blad nr. 9 / 2014 kan du læse om Kejser Nero, der dræbte to af sine koner og muligvis sin egen mor. Men var han virkelig så slem?

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications