Amelia Earhart forsvandt 75 år siden

Vidste du, at det i år er 75 år siden, at den legendariske pilot Amelia Earhart forsvandt sporløst i sit fly, da hun forsøgte at flyve Jorden rundt?

Smithsonian Institution

Amelia Earhart forsvandt sporløst i sit fly 75 år siden.

Amelia Earhart foretog adskillige bemærkelsesværdige flyvninger, bl.a. var hun den første kvinde, der fløj solo over Atlanten i 1932, og hun deltog også i vovemodige flyvevæddeløb. Hun forsvandt i sit tomotorsfly nær Howland Island midt i Stillehavet den 2. juli 1937. En storstilet eftersøgning til 4 millioner dollar – den dyreste på det tidspunkt – gav intet resultat.

Der er flere mere eller mindre spekulative teorier om Amelia Earharts forsvinden, bl.a. at hun skulle have været spion, og at hun døde i japansk fangenskab. Intet er dog bevist, og hendes forsvinden er
et mysterium den dag i dag.

Læs mere om

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Nyt blad: Pak sammen, T. rex

Abonnement: I blad nr. 10 / 2014 kan du læse om giganten Spinosaurus, som var det største og drabeligste rovdyr på kloden. Større end Tyrannosaurus rex...

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er Aften- og nattebilleder.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications