NYT BLAD: Nu strømmer amerikanske turister til Cuba

Rejser fra USA til Cuba har i årtier været underlagt den amerikanske embargo. Nu løfter USA rejseforbuddet, og cubanerne forbereder sig på en bølge af turister fra deres tidligere ærkefjende.

11. oktober 2016 af Gitte Hou Olsen

Det kan du læse om i blad nr. 10/2016

Det caribiske paradis Cuba ligger kun 145 km fra USA, hvor det på ny lokker rejseglade amerikanere med lækre strande og uberørt natur. Der er store penge på spil for de økonomisk trængte cubanere, men hvad kommer masseturismen til at betyde for landets kultur og natur?

Sidste år kom over 1 million flygtninge til Europa og vakte røre overalt. Ligesom Sverige var Tyskland blandt de lande, der tog imod flest. Vi tager vi et kig på, hvordan det har påvirket det tyske samfund.

Vi er taget til Sydafrika for at møde Dawie Groenewald, verdens mest eftersøgte mand for ulovlig handel med næsehornshorn, og John Hume, der ejer verdens største næsehornsfarm. Begge vil have forbud mod handel med hornene ophævet.

De japanske makak-aber, der hygger sig i 35 °C varme kilder, er et fascinerende syn. Se National Geographics fotograf Jasper Doests fantastiske billeder i en fotoreportage dedikeret til de forunderlige makak-badenymfer.

Sådan får du fat i bladet

Køb magasinet i kiosker landet over til 73,95 kr. Bestil et abonnement. Lige nu får du tre numre og en radiostyret “rock crawler”-bil for bare 149,40 kr. Du sparer 571,35 kr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også