Her hersker slaverne

Bortløbne slaver i Brasilien flygtede til hemmelige samfund i junglen, der har overlevet til i dag. Nu står de frem fra skyggetilværelsen.

Tyrone Turner

Forestil dig, at man kunne flyve hen over det amerikanske kontinent i 1600-tallet i kolonitiden, hvor europæere strømmede til "den nye verden" for at indtage det, de anså for en øde vildmark.

Man ville dog ikke se et tomt land, men i stedet et Amerika, der allerede var beboet af millioner af indfødte folk, og som fik selskab af en stor strøm af afrikanske slaver.

Indtil starten af 1800-tallet kom der næsten fire gange så mange afrikanere som europæere til Amerika. Set oppefra ville det ikke fremgå, at det ubetydelige antal europæere­ skulle være historiens hovedpersoner. Man ville snarere bemærke de to største befolkningsgrupper: afrikanerne og indianerne.

Læs hele artiklen om de bortløbne slaver

Klik på Download-knappen herunder. Når du klikker bliver du bedt om at registrere dig som bruger. Det tager et minut og er ganske gratis.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Nyt blad: Naturen heler

Naturen er ikke bare pæn at se på. Den kan også kurere dine sygdomme. I National Geographic nr. 1/2016 får du alt om den sensationelle opdagelse.

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications