Amelia Earhart forsvandt 75 år siden

Vidste du, at det i år er 75 år siden, at den legendariske pilot Amelia Earhart forsvandt sporløst i sit fly, da hun forsøgte at flyve Jorden rundt?

Smithsonian Institution

Amelia Earhart forsvandt sporløst i sit fly 75 år siden.

Amelia Earhart foretog adskillige bemærkelsesværdige flyvninger, bl.a. var hun den første kvinde, der fløj solo over Atlanten i 1932, og hun deltog også i vovemodige flyvevæddeløb. Hun forsvandt i sit tomotorsfly nær Howland Island midt i Stillehavet den 2. juli 1937. En storstilet eftersøgning til 4 millioner dollar – den dyreste på det tidspunkt – gav intet resultat.

Der er flere mere eller mindre spekulative teorier om Amelia Earharts forsvinden, bl.a. at hun skulle have været spion, og at hun døde i japansk fangenskab. Intet er dog bevist, og hendes forsvinden er
et mysterium den dag i dag.

Læs mere om

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications