Her er verdens bedste by?

Nordens hovedstader figurerer ofte højt på listen når verdens bedste by skal kåres. Se her om København er blandt verdens bedste byer.

5. oktober 2012

Det bliver sværere år for år at bestemme, hvilke by er verdens bedste. Tænk bare på nogle af begivenhederne i verdens byer i 2011: voldsomme protester i bl.a. Athen over den økonomiske situation, uroligheder i arabiske hovedstæder og terrorangreb i Oslo og på Utøya.

Dette har fået rådgivningsfirmaet Mercer til at tilføje personlig sikkerhed som en kategori i sin årlige bedømmelse af mere end 200 byer. Listen hjælper selskaber med at beregne omkostninger for medarbejdere, der udstationeres i udlandet.

Baghdad scorede lavest på alle områder. Luxembourg scorede højest på personlig sikkerhed.

Mercer inddrager flere elementer i evalueringen: uddannelse, almen sundhed, censur, kollektiv trafik, kultur. Mens f.eks. økonomer baserer deres vurdering på andre faktorer.

Byplanlægningsekspert Randal O’Toole tager udgangspunkt i, hvilke byer tiltrækker flest tilflyttere. Han ser det som tegn på, at leveomkostningerne i byen ikke er for høje, og at byen generelt er god at bo i. I USA er de mest populære tilflytterbyer Houston, Dallas og Atlanta.

Måske er du interesseret i ...

Læs også