Find vej i skilteskoven

Skilte.?Undersøgelser viser, at 40-90 % af tilskuerne ikke kan afkode budskabet i visse skiltes illustrationer. Her er en guide til vores galleri.

15. december 2009

Det perfekte skilt har ingen ord og er nemt at fange budskabet i. “Det mest fornuftige er at skabe standardsymboler, som alle kan forstå,” siger David Gibson, der har skrevet en guidebog til alverdens sære skilte. Han er en af mange designere fra hele verden, der forsøger at gøre vejskilte lettere at aflæse.

Men de utraditionelle skilte har uden tvivl deres charme. Vandre-udstillingen Signspotting underholdt publikum med sære skilte, da den var i Stockholm, København og Edinburgh, og er nu på vej til bl.a. Oslo.

Skilte kan være sjove, fordi de overdriver (nr. 16, herunder) eller har utrolige illustrationer (nr. 7). Man kan også se verden gennem en anden kulturs øjne via skiltene. Nr. 20 anviser vestlig toiletetikette. “Nu forstår jeg, hvorfor der er skoaftryk på toiletbrættet i internationale lufthavne,” siger Doug Lansky, der er kurator på udstillingen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også