Brændpunkt

 • Side 1 ud af 3
 • Nærbilleder af flygtninge

  14.10.2015.

  Flygtninge præger medierne overalt. Mest som tal og statistik eller hjerteskærende fotos. Men hvem er disse mennesker på flugt? Mød nogle af dem her.

 • Femårige Ahmed begynder at græde, da han er nået sikkert over grænsen til Tyrkiet sammen med sin familie. Omkring 150.000 kurdere var tre dage undervejs på en udmarvende rejse, inden de nåede over grænsen.

  Syriske flygtninge lever i kaos

  10.03.2015.

  1,6 millioner syriske flygtninge – hvoraf 75% er kvinder og børn – er strandet i Tyrkiet. Størstedelen lever et usselt liv i fattigdom og kaos.

 • Taget på den nye sikre indkapsling af Tjernobyl består af flere lag: rustfrit stål, isoleringsmateriale og fugtabsorberende materiale. Et særligt klimaanlæg skal kontrollere fugtigheden for at forebygge tæring og nedbrydning.

  Tjernobyl i kapløb med tiden

  25.04.2014.

  I Tjernobyl kæmper arbejderne for at bygge en ny indkapsling af den ødelagte atom­reaktor. Når de det, før den gamle kollapser?

 • Syriske mænd og drenge står i kø for at få deres daglige brødration - fire pitabrød pr. person - i Zaatri-flygtningelejren, som åbnede i juli 2012. FN’s Fødevareprogram (WFP) uddeler hver morgen 25 ton brød i løbet af to timer.

  Syrien har sendt 9 millioner på flugt

  07.04.2014.

  Syriens indbyggere er drevet på flugt. De fleste er internt fordrevne, men over 2 millioner er flygtet helt ud af landet – og tallene stiger.

 • Fed nano-skaljakke!

  03.02.2015.

  Nano-skaljakken kan du få sammen med 3 numre af National Geographic og en jubilæumsbog for kun 99,50 kr. Jakken er åndbar og afvisende overfor vand og smuds.

 • Den ultralette og sammenfoldelige rygsæk, Nordic Explorer Daypack, vejer kun 145 g.

  Rejs ud i verden

  26.04.2014.

  Få letvægts-rygsæk med i købet, når du bestiller abonnement på National Geographic.
  Rygsækken kan foldes sammen og er ideel på rejsen og til dagsturen.

 • Jill Seaman

  19.01.2013.

  Krigszonelægen Jill Seaman er en af vores udvalgte vovehalse i portrætserien om modige mænd og kvinder, som rykker grænserne på deres felt.

 • Lam er en delikatesse, de fleste i Gaza kun har råd til på vigtige muslimske helligdage. Krigen har ødelagt mange landbrug, og i områder kontrolleret af Israel bliver jorden ikke dyrket. Husdyr kommer til Gaza via tunneler fra Egypten.

  Tag med ned i Gazas smugler-tunneler

  27.12.2012.

  Gazastribens indbyggere har i flere år brudt Israels økonomiske blokade med et storstilet netværk af smuglertunneler, der krydser grænsen med Egypten. Under den seneste eskalering af konflikten i Gaza, bombede Israel i vidt omfang tunnelerne.

 • Hormuzstrædet, den smalle vandvej, som 20 % af verdens olie passerer igennem, er her set fra rummet. På dette billede, der er taget i juni 1991 fra rumfærgen Columbia, ses den Persiske Golf øverst i billedet, Omanbugten forneden og Iran til højre (mod øst).

  Irans ensidige våben

  08.02.2012.

  Der er i øjeblikket ikke noget reelt alternativ til at transportere olie igennem verdens mest strategiske flaskehals, Hormuzstrædet.

 • Galleri: Japans forbudte zone

  20.12.2011.

  Efter katastrofen den 11. marts 2011 blev titusindvis af beboere omkring det ødelagte Fukushima-atomkraftværk evakueret fra deres­ hjem. Kun fodsporene står tilbage, størknet i mudderet. Vi bringer en eksklusiv reportage fra den radioaktive zone.

 • Side 1 ud af 3

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artikler
 • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications