Klima

 • Side 1 ud af 18
 • Fotogalleri: Usædvanlige og smukke træer

  21.05.2015.

  Se billeder af bizarre, høje og bittesmå træer i naturskønne og sommetider skæve omgivelser. Billederne i dette galleri viser træer fra hele verden.

 • 13 fotos af ekstremt vejr

  20.05.2015.

  Forskere forudsiger, at klimaforandringerne vil føre til voldsommere uvejr. Disse fotos viser orkaner, torden og andre former for ekstremt vejr kloden rundt.

 • Til tider er jagten lige så spændende som billedet, der kommer ud af det. Disse græshopper er altid sjove at forsøge at fange – jeg føler mig som et barn, når jeg hopper rundt efter dem i haven og som regel sætter hånden ned et splitsekund for sent. Ved denne lejlighed var jeg virkelig heldig og fik fat i to af dem. Dette foto var et af de første, jeg tog, af to kræ på en gang.

  National Geographics fotoreportager

  01.04.2015.

  Tag på en visuel rejse verden rundt med nogle af National Geographics dygtigste fotografer, som viser et udpluk af deres bedste billeder frem.

 • I januar fortøjede videnskabsfolk forskningsskibet R. V. Lance til disse isflager i den tro, at det skulle være deres klimaforskningsstation til et godt stykke ind i juni. Men kraftig vind blæste skibet langt mod syd og splintrede isflagerne i småstykker.

  Ekstrem forskning i Det Nordlige Ishav

  01.03.2015.

  Forskere har begivet sig ud på en seks måneders uforudsigelig og videnskabelig ekspedition for at studere Det Nordlige Ishavs opførsel fra vinter til sommer.

 • Video: Kampen for Floridas koralrev

  16.02.2015.

  Få et indblik i forskernes arbejde med koraler i Florida Keys i denne video, hvor du kommer med en tur under vandet.

 • En kanal flyder i ét med en vej i Fort Lauderdale under et “superhøjvande”, hvor Jorden, Månen og Solen står i en usædvanlig konstellation i forhold til hinanden. Dette superhøjvande i oktober 2014, der var 30 cm højere end normalt højvande, var en forsmag på, hvad der bliver normalt i fremtiden.

  Hvad koster det at kystsikre Miami?

  11.02.2015.

  Ifølge en amerikansk klimarapport kan havene stige med op til 2 meter frem til år 2100. Det bringer mange kystbyer i fare for oversvømmelse og kræver klimatilpasning for blandt andet Miami.

 • Bygninger der redder liv

  04.12.2014.

  Ifølge WHO døde hvert ottende menneske i 2012 af luftforurening. Et hold forskere og arkitekter forsøger nu, at bygge luftrensende huse.

 • Tornadoen bevægede sig med 209 km/t. for at være helt præcis – men for fotograf Mike Hollingshead var det ikke et signal til at løbe væk. Den entusiastiske stormjæger fangede tornadoen den 20. juni 2011 uden for byen Bradshaw, hvor den afsporede flere godsvogne. Et tv-hold ilede også til for at se nærmere på den.

  Vildt vejr

  01.09.2014.

  Skybrud, hedebølger, sværme af tornadoer – vejret har ændret sig på det seneste. Hvad foregår der?

 • Sukkerrørssælgere er på udkig efter mulige kunder ved Nacala-jernbanen i det nordlige Mozambique, hvor Brasilien og Japan håber at omlægge 14 millioner hektar smålandbrug til industriel sojabønne-pro­duktion. Landet har bortforpagtet cirka 7 % af sin landbrugsjord og er dermed blandt Afrikas fø- rende på området.

  Afrika: Verdens nye kornkammer?

  11.08.2014.

  Afrika har noget af verdens mest frugtbare agerjord. Med moderne landbrugsteknikker kunne kontinentet brødføde sig selv og producere nok til eksport.

 • Quiz: Gådefulde steder

  04.07.2014.

  Quizzen tager dig med på rundtur til gådefulde steder over hele verden. Se hvor godt du klarer dig og husk at udfordre en ven - hvis du tør!

 • Side 1 ud af 18

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

 • De flotteste billeder
 • De bedste artikler
 • Ugens quiz

Nyt blad på gaden: Arven fra Gandhi

I det nye National Geographic nr. 8/2015 får du blandt andet en helt ny vinkel på Indiens store leder, Gandhi, der førte landet til selvstændighed i 1947.

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications