Brændpunkter

 • Side 1 ud af 4Næste
 • Syriske mænd og drenge står i kø for at få deres daglige brødration - fire pitabrød pr. person - i Zaatri-flygtningelejren, som åbnede i juli 2012. FN’s Fødevareprogram (WFP) uddeler hver morgen 25 ton brød i løbet af to timer.

  Syrien har sendt 9 millioner på flugt

  07.04.2014.

  Syriens indbyggere er drevet på flugt. De fleste er internt fordrevne, men over 2 millioner er flygtet helt ud af landet – og tallene stiger.

 • Der er lagt op til et show uden lige, når vinter-OL løber af stablen fra 7. februar 2014.

  Russisk vinter-OL i modvind

  08.01.2014.

  Bag de sportslige idealer lurer uroen over diskrimination, miljøødelæggelse og magtmisbrug.

 • En dreng venter på at få lidt ris og bønner i Pluto. I nogle områder i det østlige DR Congo er op til 40 % af arbejderne i guldminerne børn, som tit rekrutteres med magt af militserne.

  Vores elektronik koster liv i DR Congo

  14.11.2013.

  Mineraler i vores computere og mobiltelefoner har finansieret ubeskrivelige voldshandlinger i DR Congo.

 • Hvad er levanten?

  05.11.2014.

  Du har måske hørt tale om levanten. Her får du svaret på, hvad betegnelsen egentlig dækker over og hvor den stammer fra.

 • Folk & Kultur

  01.11.2013.

  Her finder du billeder fra artikler i National Geographic, der handler om folk og kultur, verdens byer og brændpunkter, som du kan bruge som baggrundsbillede på din computer.

 • Siden 1888 har National Geographic støttet mere end 10.000 ekspeditioner og forskningsprojekter for at bidrage til vores viden om jorden, havet og himlen.

  Oprørssoldater kidnapper forskergruppe

  22.10.2013.

  En gruppe forskere studerede fugle i Himmelaya, da de blev taget til fange af en gruppe oprørssoldater og blev brugt som lokkemad.

 • Patrick Meier

  19.02.2013.

  Patrick Meier er en af vores udvalgte vovehalse i portrætserien om modige mænd og kvinder, som rykker grænserne på deres felt.

 • Røg fra en skovbrand bølger 4. januar over en strand i Forcett på Tasmanien.

  Billeder: Skovbrande hærger Australien

  10.01.2013.

  Skovbrande hærger store dele af det sydøstlige Australien, godt hjulpet på vej af tørke og de højeste varmegrader, der nogen sinde er målt i landet.

 • Lam er en delikatesse, de fleste i Gaza kun har råd til på vigtige muslimske helligdage. Krigen har ødelagt mange landbrug, og i områder kontrolleret af Israel bliver jorden ikke dyrket. Husdyr kommer til Gaza via tunneler fra Egypten.

  Tag med ned i Gazas smugler-tunneler

  27.12.2012.

  Gazastribens indbyggere har i flere år brudt Israels økonomiske blokade med et storstilet netværk af smuglertunneler, der krydser grænsen med Egypten. Under den seneste eskalering af konflikten i Gaza, bombede Israel i vidt omfang tunnelerne.

 • Hormuzstrædet, den smalle vandvej, som 20 % af verdens olie passerer igennem, er her set fra rummet. På dette billede, der er taget i juni 1991 fra rumfærgen Columbia, ses den Persiske Golf øverst i billedet, Omanbugten forneden og Iran til højre (mod øst).

  Irans ensidige våben

  08.02.2012.

  Der er i øjeblikket ikke noget reelt alternativ til at transportere olie igennem verdens mest strategiske flaskehals, Hormuzstrædet.

 • Side 1 ud af 4Næste

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

 • De flotteste billeder
 • De bedste artikler
 • Ugens quiz

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er vinter.

Nyt nummer: Det Hellige Land

Abonnement: Paul Salopek er nået til Mellemøsten på sin 7 år lange rejse, som følger vores forfædres vandring ud af Afrika. Læs hans beretning fra Det Hellige Land.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications