Polarræven er tæt på udryddelse

Steen Agger

Der er kun ca. 150 individer på det europæiske fastland, og der skal ikke gå meget galt, før den hvide ræv er udryddet herfra.

Tidligere forskning har vist, at bestanden kan øges ved at supplere føden og begrænse de røde ræve, der udkonkur­rerer polarræven. Nu skal et nyt svensk forskningsprojekt under ledelse
af professor Anders Angerbjörn ved Stockholm Universitet overvåge bestanden­ i Västerbotten og Norrbotten for at udpege de bedste leve­steder og dermed målrette indsatsen for polarræven.

Projektet er blandt de 49, der hidtil har fået støtte fra National Geographics nye nord­euro­pæiske fond (GEF-fonden) til forskning, opdagelser og naturbevaring.

Læs mere om fonden, og hvordan du søger støtte her.

National Geographic Society blev grundlagt i 1888 og har støttet 10.000 ekspeditioner og forskningsprojekter for at bidrage til vores viden om jorden, havet og himlen. Læs mere.

Dit abonnement på magasinet er med til at gøre dette muligt.

Se vores mange abonnementstilbud her

Læs mere om

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications