Polarræven er tæt på udryddelse

Steen Agger

Der er kun ca. 150 individer på det europæiske fastland, og der skal ikke gå meget galt, før den hvide ræv er udryddet herfra.

Tidligere forskning har vist, at bestanden kan øges ved at supplere føden og begrænse de røde ræve, der udkonkur­rerer polarræven. Nu skal et nyt svensk forskningsprojekt under ledelse
af professor Anders Angerbjörn ved Stockholm Universitet overvåge bestanden­ i Västerbotten og Norrbotten for at udpege de bedste leve­steder og dermed målrette indsatsen for polarræven.

Projektet er blandt de 49, der hidtil har fået støtte fra National Geographics nye nord­euro­pæiske fond (GEF-fonden) til forskning, opdagelser og naturbevaring.

Læs mere om fonden, og hvordan du søger støtte her.

National Geographic Society blev grundlagt i 1888 og har støttet 10.000 ekspeditioner og forskningsprojekter for at bidrage til vores viden om jorden, havet og himlen. Læs mere.

Dit abonnement på magasinet er med til at gøre dette muligt.

Se vores mange abonnementstilbud her

Læs mere om

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Nyt blad: Pak sammen, T. rex

Abonnement: I blad nr. 10 / 2014 kan du læse om giganten Spinosaurus, som var det største og drabeligste rovdyr på kloden. Større end Tyrannosaurus rex...

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er Aften- og nattebilleder.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications