NYT BLAD: Hajen, der æder skibbrudne?

Den hvidtippede haj kaldes populært vraghajen, fordi den har ry for især at fortære skibbrudne. Er det sandt, eller er det en myte? Det og meget mere får du svar på i National Geographic nr. 8/2016, som er til salg i butikkerne nu.

18. august 2016 af Gitte Hou Olsen

Det kan du læse om i blad nr. 8/2016 • Besætningen på USS Indianapolis led en grum skæbne, da skibet blev ramt af en torpedo fra en japansk ubåd under anden verdenskrig. Mange blev spist af hvidtippede hajer. Men det er ikke hele historien. Bliv klogere på den haj, som den franske eventyrer og videnskabsmand Jacques Cousteau mente stod bag flest hajangreb på mennesker, og få hele historien om søfolkenes rædselsvækkende kamp for livet midt ude i Stillehavet. • Efter en lang, sej kamp mestrer Kina avl af pandaer i fangenskab. De næste faser i bestræbelserne på at bevare pandaen vil måske afgøre, om den vil forblive et fortidslevn bag tremmer, eller om den vil vende tilbage til at boltre sig frit i naturen. National Geographic rapporterer fra et pandacenter i Kina – hvor journalisten falder pladask for de buttede bjørne. Se de fantastiske billeder, og prøv selv at modstå den asiatiske bjørns charme. • Den 4700 km lange Congoflod flyder gennem verdens næststørste tropiske regnskov og forbinder DR Congo med otte andre lande, bl.a. republikken Congo. Floden er en flydende vej gennem Afrikas ufarbare hjerte og er en tæt trafikeret handelsåre. Men lovløsheden regerer på floden. Her gør man, hvad der er nødvendigt for at overleve. • Engang var den mexicanske by Juarez, der ligger på grænsen til USA, den farligste by i verden. En enorm indsats er ved at få bugt med narkokartellerne, det korrupte politi og retssystem. Kriminaliteten er styrtdykket, og tilværelsen for indbyggerne er tæt på at være normaliseret.

Sådan får du fat i bladet • Køb magasinet i kiosker landet over til 73,95 kr. • Bestil et abonnement. Lige nu får du tre numre og en radiostyret “rock crawler”-bil for bare 149,40 kr. Du sparer 571,35 kr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også