Hvorfor spiser kolibrien så meget?

Hvis mennesker havde et lige så højt stofskifte som en kolibri, ville vi være nødt til at guffe ca. 400 burgere i os om dagen.

Colourbox

En kolibri kan æde op til otte gange sin egen kropsvægt i nektar hver dag.

Kolibriens voldsomme appetit skyldes dens ekstremt hurtige vingeslag, der frembringer den karakteristiske summende lyd, og som kræver en enorm mængde energi.

Kolibri guffer "400 burgere" om dagen

Hvis mennesker havde et lige så højt stofskifte, ville vi være nødt til at guffe ca. 400 burgere i os om dagen!

Der findes over 300 forskellige kolibri-arter, og det er hos de mindste, der kun er på størrelse med en tommelfinger, at man ser det hurtigste vingeslag på ca. 100 slag i minuttet.

Kolibriens rappe vingeslag gør den i stand til at udføre luftakrobatiske numre, såsom at flyve baglæns og på hovedet, men dens vigtigste trick er at stå stille i luften som en helikopter eller en bi, så den kan suge nektar fra blomster.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications