Hajer æder gris på havets bund

Hajer er tilsyneladende villige til at gå meget langt for et måltid, også selv om de må ned på havets bund.

Forskere ved University of Victoria i Canada kom ud for en overraskelse, da de var i gang med at undersøge processen omkring nedbrydning af lig i havet.

Forskerne brugte en død gris i forsøget, fordi grise anatomisk ligner mennesker. Grisen blev sænket ned på næsten 300 meters dybde, men det iltfattige vand afskrækkede ikke hajerne fra den gratis aftensmad.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • De flotteste billeder
  • De bedste artikler
  • Ugens quiz

Nyt nummer: Afrikas succeshistorie

I årets første nummer kan du læse om Afrikas millionby Lagos, babyhjernens udvikling og et af verdens store koralrev.

Fotokonkurrence: Deltag her

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Temaet er vinter.

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications