Gorillaer i zoo dør af hjertesygdomme

Hjerte-kar-sygdomme er den mest hyppige dødsårsag blandt hangorillaer i zoologiske haver. Det skyldes en blanding af kost og overvægt, siger en amerikansk forsker.

Cleveland Metropars Zoo

Hjerte-kar-sygdomme rammer ikke kun mennesker. Det er også den største dødsårsag blandt hangorillaer i zoologiske haver.

En teori er, at det skyldes overvægt, selv om vi endnu ikke har defineret, hvad det vil sige for en gorilla at være overvægtig.

Gorillaer nyder godt af vegetarkost

Men kosten har nok en betydning, og det har Elena Hoellein Less fra Cleveland Metro­parks Zoo, USA, sat sig for at bevise.

Hun har i et forsøg fodret to gorillaer med mad, der imiterer den overvejende vegetariske kost, dyrene indtager i naturen.

Diæten indeholder masser af bladgrøntsager og tager udgangspunkt i kost, der også er god for menneskets hjerte. Gorillaerne har hver tabt over 29 kg.

Læs mere om aber og gorillaer.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra National Geographic.

Tilmeld og modtag hver uge:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artikler
  • Ugens galleri

Fotokonkurrence: Læsernes Pletskud

Deltag i National Geographics månedlige fotokonkurrence her. Vinderen får sit billede offentliggjort i magasinet. Der er et nyt tema hver måned.

NYT BLAD “Vi er på Mars om 10 år”

Opfinder og milliardær Elon Musk grundlagde sit rumselskab SpaceX i 2002. Nu melder han ud, at han er klar til at sende en bemandet mission til Mars om 10 år.


Copyright © 2009 Bonnier Publications